yeeeeeeeeeeeeeeeees !!!!!!!!!

Vroeg in de ochtend staan we uiteindelijk beiden klaar in onze ‘traveling boots’. Shana vertrekt met haar mama in Schoten,
in een tweede auto rijdt Jonathan met Adèline ,mijn 2 zussen en ikzelf.. We hebben afgesproken op Schiphol Amsterdam waar
we  allemaal samen nog het één en ander nuttigen. Het afscheid nadert en de emoties komen boven. Tijd om te vertrekken. Het is 16h, onze vlucht naar Madrid is gepland om 18h15.

Eerste stop is de paspoortcontrole en daarna de bagage. En nu juist dààr begon het al. Shana had haar centjes nog op haar lijfje verstopt en niet in het bakje gelegd. Gevolg ……..afvoeren die handel maar !!!! Ze moest mee naar een apart hokje. Met enig ongeloof keek ik haar na. Toen was het mijn beurt ….. moest opzij gaan staan en werd van kop tot teen afgetast door de security. Dit alles gebeurde in volle zicht van de nog steeds wuivende familie. Gelukkig werden we beiden vrijgegeven en mochten we ongestoord onze weg verder zetten. Nog even uit volle macht wuiven en toen …… sloegen we de hoek om, klaar om aan ons groot avontuur te beginnen.

De vlucht naar Madrid is probleemloos, stipt op tijd. Twee uur later landen we veilig in Spanje en wordt ons bericht dat onze vlucht naar Montevideo in Uruguay om technische redenen 1 uur wordt uitgesteld.
De vermoeidheid van de laatste dagen begint danig toe te slaan. Om 00h15 slepen we ons letterlijk in het vliegtuig, duiken in onze stoelen en vallen, na ontvangst van kussen en deken, als een blok in slaap. Vast slapend door de catering heen, worden we na enige uren verkrampt wakker in de onwaarschijnlijke ruime zitplaatsen van Air Europa. Tussen mijn knieën en de rugleuning voor mij bedraagt de afstand 1cm bij kaarsrechte zit. Wanneer de passagier voor mij zijn leuning achteruitzet krijg ik hem zowaar bijna tegen mijn kin. Dit wordt een martelgang van ruim 13 uur. Onwaarschijnlijk maar waar.
Hopelijk moeten we onze reis niet staken wegens verkrampte spieren,bot verschuivingen, rugletsel of hernia.
Afspraak morgen in Uruguay, plaatselijke tijd 08h45 belgische tijd 13h45 in welke toestand dan ook !