DAG 91

De olie drupt nog steeds uit de Landrover en het wordt nodig het peil van de tussenbak na te kijken.
De bout die toegang verleent voor bijvulling is niet los te krijgen. Hij zit zo vast als maar kan. Onder de wagen liggend en de moeilijk bereikbare plaats maken het moeilijk er echt kracht op te zetten.Opwarmen zou een oplossing zijn maar ik geef de voorkeur een garage mét brug.

We zijn in San Antonio niet zo ver van Valparaíso om de grootouders van Adèline te bezoeken.
Ze wonen in een schattig peperkoeken huisje met afdakje, bloembakken, bloemen kortom het oogt echt schattig. We bellen de mensen eerst en een uurtje later staan we aan hun voordeur. Grootvader spreekt Nederlands, grootmoeder alleen Spaans.
Echt gezellige, toffe en aangename mensen en we worden hartelijk ontvangen. Adèline en Jonathan staan op de foto bij hun en we zien er ook één van Adèline wanneer ze klein is. Schattig!

Na een gezellige babbel nemen we afscheid van de mensen, bedanken hen voor hun ontvangst en gaan op zoek naar een garage.
Niet gemakkelijk! Of ze hebben de sleutel niet, of ze kennen het niet, of ze maken je blazen wijs of ze hebben gewoon geen zin om er aan te beginnen. Netjes wijzen ze je steeds door naar iemand anders tot we, na zes pogingen, uiteindelijk op de juiste plaats zitten. Met wat stevig gearing en een krachtige draai krijgt de man de bout uiteindelijk los. Het niveau van 2 liter wordt met een half litertje 80W90 olie en wat morsen bijgevuld en we zijn weer klaar. We zullen nu het peil zelf in het oog houden.De bout kunnen we nu wel te baas.

Langs de kust rijden we van San Antonio richting Valparaíso, tweede grootste stad van Chili. Dit is echter voor morgen.
De dag zit er op en aan de grens van de stad slaan we ons kamp op.

Afgelegde afstand       98 km
Totale afstand       22794 km