DAG 59

Niet zo ver van Puerto Madryn ligt op onze zuidelijke route Trelew. Op zich niets speciaal was het niet voor het Museo Paleontológica Egidio Feruglio.  Het is 10h en we zijn de eerste bezoekers van de dag. Het museum is niet groot, eerder klein maar herbergt een aanzienlijke hoeveelheid dinosaurus materiaal. In een demofilmpje verklaart de eigenares van de vindplaats dat ze amper schapen bezit maar vééééél dinosaurussen. Het museum laat zien hoe en waar men de restanten heeft gevonden, opgegraven, verpakt, vervoerd en bewerkt om uiteindelijk te worden tentoongesteld in Trelew. Per ongeluk lopen we een no entry zone binnen en komen in de werkplaats waar alle beenderen binnenkomen na transport en waar ze worden schoongemaakt. Indrukwekkend! We zien en lezen ook hoe zo’n ei binnenin kristaliseert en hierdoor bewaard blijft.  Gróte eieren!  Bedankt zusje voor de tip. In return zetten we wat foto’s op de blog.

Onze eerste wegwijzer met de vermelding Ushuaia duikt op. Stilaan komen we dichter  en de spanning groeit.
We nemen Ruta 1, een afslag van Ruta 3 om naar Punta Tombo te rijden. Hier huizen de pinguïns. Shana wil ze absoluut zien. Helaas, we zijn te vroeg. Alles is afgesloten en een bord laat ons weten dat men pas opent vanaf 1 september.
Of die pinguins er dan zullen zijn is af te wachten en absoluut niet zeker.
We treffen het met het weer en rijden verder op de dirtroad Ruta 1 in een ruw , desolaat maar prachtig stuk natuur. Dikwijls hebben we de indruk helemaal alleen  te reizen en zien we amper andere auto’s laat staan mensen. Het stoort ons echter niet en beiden houden we wel van het genieten van al dat moois in alle stilte. We passeren Cabo Raso met zijn vuurtoren en kapotte huizen. Alles lijkt zo verlaten waarbij je je afvraagt wie wil in al deze woestheid wonen. Camarones, piepklein dorpje met amper en levende ziel, Cabo Dos Bahías dan, maar te laat. De doorgang sluit om 18h en men meld tons dat de pinguïns wellicht half september zullen aanklomen. Ze zijn er later dan normaal.
Dit is allemaal wild gebied met énorme estancia’s ( eigendommen) die verder reiken dan de horizon. We rijden van cattlegate naar cattlegate, poorten met in de grond ijzeren baren enkele cm van elkaar. Vee kan hier niet over lopen.
De lucht is azuurblauw, de weinige bewolking zijn spierwitte vegen hoog uitgesponnen in de ijle lucht. We rijden en rijden, helemaal alleen in dit onmetelijke stuk natuur. Alléén met de lama’s, schapen én struisvogels, jawel!
Géén mens, géén auto om ons heen voor honderden kilometers. Eén met onze omgeving, Alleen wij! Precies of we zijn alleen op de wereld. Puur genieten!

Het wordt stilaan avond en in deze eindeloze wildernis, op een steenworp van de branding van de zee slaan we ons kamp op. Hier géén lichtvervuiling en nog steeds een dun streepje maan. De sterrenhemel is dan ook wow! Niettegenstaande de koude, ga ik nog even buiten zitten genieten van al dit moois, de stilte, het ruisen van de zee, de sterrenhemel, de omgeving en om stilletjes te zeggen: “ Dank U !“

Afgelegde afstand     370 km
Totale afstand       14598 km

Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende foto.