DAG 381

Halifax
Om 11h00 verlaten we met twee kleine rugzakjes ons hotel. Al de rest hebben we in de wagen gelaten, we hebben alleen het hoogst noodzakelijke bij. We wandelen opnieuw naar het centrum. Het Maritime Museum of the Atlantic vlakbij de boardwalk aan de haven wacht op ons en op de eerste verdieping is een tentoonstelling over de Titanic. In 1912 botste het immense schip, dat op dat moment zijn eerste reis ondernam van Southampton naar New York met tussenstops in Cherbourg en Ierland, op een ijsberg. Drie uur later zonk het, als onzinkbaar beschouwd, de diepte in. Van de 2200 passagiers en bemanningsleden overleefden slechts 705 de ramp hoofdzakelijk vrouwen en kinderen. De reddingsloepen aan boord volstonden slechts voor de helft van de passagiers. Honderdvijftig slachtoffers werden in Halifax, dichtstbijzijnde haven, begraven.
De tentoonstelling is leerrijk en opgeluisterd door wrakstukken van het schip die in de tijd door reddingswerkers uit het water werden opgevist.Ook een gebeeldhouwde stuk hout van de monumentale trap wordt getoond. Na een uurtje hebben we alles gezien en gelezen en wandelen we terug de boardwalk op. Nog even genieten we van een warm zonnetje en het uitzicht op de baai en zijn kriskras varende boten om ons dan, definitief, naar de bushalte te begeven voor onze rit naar de vlieghaven.Nog een laatste maaltijd daar en dan wachten op onze vlucht. Morgen zijn we terug in België, het is méér dan een jaar geleden.

*****************************

Road trip Ushuaia – Alaska
zit er op. Het is een hels en verrassend avontuur geweest dat exact 381 dagen heeft geduurd en waarbij 84.245 km werd afgelegd. We hebben ontzettend veel gezien, heel toffe mensen ontmoet en zijn eindeloos gefotografeerd geworden waarbij we nu wellicht in ontelbare computermapjes of fotoboeken zitten, wereldwijd. We hebben enorme leuke gesprekken gehad met zoveel mensen dat het ons nog lang zal bijblijven. Ook vele plaatsen staan in ons geheugen gegrift en waar we telkens moeite mee hadden ze te verlaten. De twee grote side trips die we deden: Eastern Island en de Galapagos Islands zullen altijd een speciaal plekje in ons hart innemen. Maar ook aan vele andere plaatsen denken we met plezier en heimwee aan terug.

Mijn hoed af voor Shana, die nooit langer dan 3 weken van huis is geweest, dat ze de hele rit heeft uitgezeten. De omstandigheden waren niet altijd gemakkelijk en soms hebben we écht afgezien. Overstromingen,zandstormen,sneeuwstormen, hitte, koude, honger. Ze heeft het allemaal met glans doorstaan. Ondanks het feit dat we eens in Guatemala zijn beland in plaats van El Salvador kan ze navigeren als de beste. Respect! Ook mijn Land Rover Defender verdient alle lof. Je kan je niet voorstellen welke afschuwelijk slechte wegen we hebben gereden. Hij heeft het allemaal doorstaan, niet zonder kleerscheuren maar altijd blijven gaan. Hij is goed geweest voor ons.
Kortom het is een dijk van een wagen. Shana en ik zijn uiterst fier op wat we gerealiseerd hebben. Het is echt niet niks en het zal ons nog lang bijblijven. We weten hoeveel moeite we er hebben moeten voor doen. Maar ‘ amat victoria curam‘ geen overwinning zonder inspanning. Dank ook aan allen die mails naar ons stuurden of comments op de blog posten. We vonden het altijd leuk.
Hartelijk dank, uit de grond van mijn hart, aan mijn zoon Jonathan vorige co-piloot op mijn reis door Afrika voor het opzetten van deze website. Ook nu weer uitstekend werk geleverd. Echte dank ook aan mijn beide zusjes die er altijd voor me zijn indien nodig. Mooi zo’n hechte familie te hebben.
Zelf zijn we ook dankbaar voor de kans die we hebben gekregen om dit te doen en beseffen maar al te goed dat dat niet altijd vanzelfsprekend is. Dank ook aan al de mensen op de thuisbasis die op welke manier dan ook bijgedragen hebben aan ons avontuur en steeds voor ons een vertrouwelijke anker waren. Dank U wel!

Nu is het moment gekomen om alles weer op een rijtje te zetten, om te mijmeren en terug te denken aan al dat moois, aan al die rijke ervaringen. Maar ook de tijd te nemen voor familie, vrienden en kennissen en hopen dat de aanpassing aan het drukke dagelijks leven in België vlot verloopt. En dan, als dit  alles heeft kunnen bezinken en mijn hart weer onrustig wordt en nieuwe horizonten weer lonken dan ……..

Road trip Ushuaia – Alaska 2014-2015. Over and out.

IMAGINE A LIFE AND THEN ……. LIVE IT.