DAG 379

Een uurtje voor het afgesproken tijdstip staan we op de parking van de rederij in Darthmouth. De tent moet nog van het dak af maar we krijgen minder goed nieuws. De container wordt pas verwacht tegen één uur. Dat betekent nog 4 uur wachten. We liggen er niet echt wakker van. De zon schijnt heerlijk en we zetten onze strandzeteltjes buiten en werken aan ons couleurke.Lezend en koffie drinkend brengen we de tijd door. Tegen de middag wordt de container naast de auto afgeladen. We zijn er klaar voor. De daktent staat nu los op het dak en  een vorklift pakt het 60 kg zware ding handig van het rack en rijdt het in de grote ijzeren doos. De tent wordt met straps vastgemaakt aan het uiteinde en uiterst voorzichtig rij ik onze Land Rover Defender de container in en zet de motor af. Duizenden gedachten gaan door mijn hoofd en ik krijg het even moeilijk me te concentreren. Een man van de rederij snoert de auto rotsvast. Ik koppel de batterijen nog even af, met wat sleutelen is dat vlug gebeurt. Ik kijk nog even rond in de auto, ons huis voor 379 dagen. Ongelooflijk! Beelden flisen door mijn hoofd. Ik wordt er zowaar heel stil van….
Ik sluit de auto af. Nog een laatste blik en een goedbedoeld klopje op het metaal. De auto is goed geweest voor ons en ik ben er dankbaar voor. Hij heeft ons nooit in de steek gelaten. Ook bij de vorige reis niet. Dat kan tellen! See you back in Belgium!
De deuren van de container worden gesloten en we nemen foto’s van de zegels. Dat was het dan! Afgelegde afstand 84.245 km.

Met twee bussen rijden we naar het centrum van Halifax. Op een half uurtje zijn we er. We nemen onze intrek in de door ons vooraf gereserveerde kamers. Vandaag doen we niets meer, het is nu 13h00 en we besluiten op de kamer te blijven. Overmorgen is onze vlucht naar België. Morgen nog even aan de blog werken en dan de stad in voor een lekker etentje. We hebben het verdiend!

Afgelegde afstand        5 km
Totale afstand    84.245 km