DAG 376

Nova Scotia
Nieuw Schotland genoemd naar de vele voorouders die vroeger vanuit Schotland naar hier emigreerden.
Het is hier overal uitzonderlijk mooi en we beginnen de dag met een rit naar Lunenburg.  Het dorpje is klein, schattig met prachtig gekleurde, mooi verzorgde, 19 de eeuwse houten huizen. Het is een pittoresk havenplaatsje ten zuiden van Nova Scotia, aan de Mahona Bay, een uurtje rijden van Halifax. De zilte oceaanlucht prikkelt je neus en ik snuif de gezonde lucht diep in mijn  longen. Er komt een machtig zeilschip binnen, de Bluenose II en de kaai staat vol met enthousiaste mensen om de bemanning te verwelkomen. We wandelen de kleine boardwalk af in een mild zonnetje.
In Brooklyn, een uurtje rijden, is een dragrace, waar supersnelle opgevoerde racewagens hun maximum snelheid trachten te halen in een kort recht stuk.Ze rijden telkens met twee tegen elkaar, de snelste gaat door. Snelheden van 240km/h worden soms in 7,7 sec gehaald. Heel spectaculair!. Tegen 17h rijden we terug naar Lunenburg. We bezoeken het in de morgen aangemeerde zeilschip de Bluenose II, alles prachtig mahoniehout en opgeblinkt koper. Drie hoge masten steken hoog de lucht in, klimtouwen tot het adelaarsnest. Mooi, heel mooi!

Buiten de restaurants is nu alles gesloten en we besluiten te eten op het terras van een restaurant met uitzicht op de baai. Het uitzicht is schitterend, het eten is minder. De zon is weg en het wordt kouder zodat we onze truien aan moeten. Nog even een korte wandeling en dan stappen we terug in de auto voor een rit richting Halifax. Aan een verlaten picnic area ( no camping) en vlak naast het kabbelend water slaan we onze tent op. Ondanks de problemen met de motor hebben we toch weer bijna 300 km kunnen afleggen.

Afgelegde afstand      291 km
Totale afstand       84084 km

Zet cursor op foto en druk < of > voor vorige of volgende.