DAG 374

Halifax. Hoofdstad van Nova Scotia, een schiereiland van zowat 55.000 km2 met bijna 1 miljoen inwoners. Verkennen is voor later want we moeten eerst nog wat andere dingen doen.

Eerste werk van de dag is even langs de bank om nog wat geld te wisselen. De hotels aan de internationale vlieghaven zijn duur en liggen echt volledig buiten de stad. In hun omgeving is er niets en we besluiten ze niet te reserveren. De container staat op ons te wachten dinsdag 14 juli ek. om 10h00. Zonder auto moeten we dan nog 2 nachten overbruggen tot onze vlucht en dat doe ik liever in Halifax zelf.

We wippen nog even binnen bij de rederij in Dartmouth, een twintig kilometer buiten de stad en waar we vernemen dat alles loopt als gepland en dat men ons op dinsdag verwacht.

De stad Halifax ligt aan de oevers van de Stille Oceaan en heeft een gezellige boardwalk van pakweg 2,5 km, leuk om af te wandelen.
Met de hulp van het lokaal visitor center boeken we een hotel in het centrum voor de laatste twee nachten. Hiermee is alles geregeld.
De winkeltjes in het centrum stellen niet veel voor en ook het shoppingcenter is gedateerd. De cottage waar we zijn uitgenodigd ligt op een 38 km van ons verwijderd en ondanks het feit dat de afspraak pas voor morgen is rijden we alvast de richting uit.
Het stukje van Nova Scotia dat we nu afrijden is super. Prachtige woeste coastline, knappe en gezellige houten huisjes met verbluffend uitzicht op de oceaan. Dat belooft voor morgen!

Afgelegde afstand   103 km
Totale afstand    83773 km

Zet cursor op foto en druk < of > voor vorige of volgende.