DAG 372

We worden wakker van schreeuwende varkens. Een vrachtwagen vol is zich vlak in onze geburen komen zetten en het is een lawaai en stank van jewelste. Je zou voor minder vroeg uit je bed kruipen. De hele dag hebben we nodig om pakweg 400 km af te leggen.
Tussenstops van telkens één uur elke 100 km om alles te laten afkoelen noodzaakt ons aan een trager tempo te reizen. Gelukkig zijn tot nu de startproblemen verdwenen en dat is weer een zorg minder.

Het is vandaag heel warm en de wind die via de open ramen de auto binnenkomt is van harte welkom en koelt ons wat af. Het landschap  is nog steeds groen maar de dikke bossen zijn nu even verdwenen. Man, hier hebben ze toch een enorme hoeveelheid hout. Niet moeilijk dat alle huizen hier in hout gebouwd worden. Als we de Canadezen uitleggen dat onze woningen van baksteen zijn en we er 25 jaar aan moeten afbetalen schudden ze onbegrijpend hun hoofd. Hout is hier duidelijk goedkoper dan baksteen.

We proberen de vervuilende zwarte rook van de auto telkens voor te zijn en dat lukt aardig. Toch ongelooflijk dat hij ondanks alles nog steeds zijn uiterste best doet om ons op onze bestemming te krijgen. Nu graag even géén bijkomende problemen meer.

Afgelegde afstand    442 km
Totale afstand      83274 km