DAG 364

Toronto.
De Land Rover garage die we op het oog hadden blijkt er niet meer te zijn. Een voorbijganger helpt ons echter uit de nood en geeft ons het nieuw adres op Dundas Street. Ondanks het feit dat er in Toronto verschillende dealers zijn besluit ik toch deze te nemen die in het westelijk gedeelte van de stad ligt nl. Jaguar Land Rover Metro West. We parkeren de auto op één van de drie parkeerplaatsen voor klanten, vlak voor de showroom. Nog voor we wel zijn uitgestapt staat Pardeep Prashar, hoofdtechnieker, al bewonderend aan de auto en biedt spontaan zijn hulp aan. De man heeft zijn hart op de juiste plaats en het klikt onmiddellijk tussen ons. Even later maken we kennis met Tara Hopkins, service manager, een vlotte en mooie jonge vrouw die net als Pardeep één en al hulp is. Hartverwarmende ontvangst.

Verkopers, managers en wie dan ook komen de auto nieuwsgierig bewonderen. Het werk ligt schijnbaar even stil en er wordt druk door elkaar gepraat. We moeten honderden vragen beantwoorden en oogsten niet anders dan bewonderende blikken. Wat een aangenaam onthaal! Pardeep, laat er geen gras over groeien en wil zo vlug mogelijk aan het werk om ons probleem op te lossen.Onze Defender wordt de werkplaats in gereden en onmiddellijk aangepakt. Ondertussen moeten we aan iedereen honderduit vertellen over onze reis en hoe het komt dat we dit megagroot project hebben durven aanpakken. Man, zo’n ontvangst! Het lijkt wel of we royals zijn.

We voelen dat de wagen in goede handen is en dat we met Jaguar Land Rover Metro West  de juiste keus hebben gemaakt. Het nazicht is grondig. Het blijkt dat we een band hebben die zo versleten is dat de ijzerdraad zichtbaar is. Men stelt voor de banden te vervangen door nieuwe maar we moeten weigeren omdat ze té duur zijn. We besluiten te wachten tot in België waar ze ongeveer de helft kosten. De lekke band van Prudhoe Bay Alaska wordt hersteld, hij is eveneens zwaar versleten maar zal het de resterende kilometers nog wel uithouden hopen we.

Na enkele uurtjes besluit Pardeep dat de luchtfilter, onze laatste, vervuild is met heel fijn stof waardoor de motor onvoldoende lucht krijgt. Vervanging dient van USA te worden verzonden en kan de volgende dag ter plaatse zijn. We hebben geen andere keus en willen zijn advies dan ook maar al te graag opvolgen. Alles wat kan helpen! Verder rijden met een haperende motor is geen optie. Toch heb ik mijn twijfels over de geboden oplossing. Ervaring heeft me geleerd dat die filters enorm veel stof kunnen slikken, maar baat het niet dan schaadt het niet.

De service van de garage houdt maar niet op en er wordt ons een lunch aangeboden die met Tara en Pardeep ontzettend leuk verloopt. Morgen zal de filter vanuit de States aankomen en in afwachting duiken we in de buik van de stad Toronto. De publieke parkings zijn duur maar Toronto downtown is wel heel leuk. We wandelen er uren rond. Tegen de avond rijden we terug de stad uit om de 30 km terug te rijden naar onze eerdere parkeerplaats aan de snelweg.

Afgelegde afstand     172 km
Totale afstand       81342 km