DAG 358

USA/ Glacier National Park.
Het park is de moeite, we hebben het onderste stuk al gedaan in de maand mei maar opnieuw verbazen ons de indrukwekkende gletsjers, mooie watervallen, de uitgestrekte rimpelloze meren, de snelstromende rivieren en de enorm uitgestrekte bossen die als een groene oceaan  tot aan de horizon reiken. Dit zijn de Rocky Mountains ten voeten uit. Ondanks een weekdag is er eigenlijk te veel verkeer waardoor het wildlife zich gedeisd houdt. In een enorm uitgestrekte stuk weiland zien we honderden bizons rustig staan grazen. Wat zijn die dieren indrukwekkend! Het park is ontegensprekelijk mooi,wellicht hebben we al té veel mooie dingen gezien en zijn we hierdoor beïnvloed maar om dit hier nu één van de mooiste wegen van de wereld te noemen????

Terug de grens over en opnieuw is men behoorlijk onvriendelijk maar nu aan de Canadese kant. Mooie binnenkomer is dat dan! Onbegrijpelijk! We zetten ze in onze lijst van degoutante en onbeleefde grensovergangen samen met die van Mr.Nors van de USA en die van Panama bij het buitenrijden. Ze kunnen ons wat!

Lethbridge, een Canadees stadje in de provincie Alberta is onze volgende stop en van hieruit opnieuw naar Medicine Hat. De omgeving is duidelijk aan het veranderen. De machtige bergen wijken naar de verre horizon en maken plaats voor glooiende, groene velden zover we kunnen zien.

Tegen de avond stoppen we aan een verlaten rest area. Buiten een Australisch koppel, in een klein tentje, is er niemand en ondanks het feit dat het niet mag gaan ook zij hier kamperen. We maken kennis met hen en het blijkt dat ze Canada willen doorfietsen, van west naar oost. Grappig detail is dat zij een degelijke fiets heeft maar hij één die recht van de vogelenmarkt komt. Twee zakken eraan en hupsakee. Trappen maar. Te gek!

Afgelegde afstand     495 km
Totale afstand       78074 km

Zet cursor op foto en druk < of > voor vorige of volgende.