DAG 357

Calgary.
Vroeg uit de veren vandaag want we willen op tijd aan de garage staan. Olie-en dieselfilter vervangen en motor- en transmissieolie vernieuwen, eigenlijk een fluitje van een cent maar de motorolie blijkt bij ontvangst van de rekening zó duur dat het wel vloeibaar goud lijkt. Het is er écht over en ik laat hen dan ook weten me hiermee echt niet gelukkig te voelen. Men wil ons niet zó laten vertrekken en na wat over en weer gepraat is men bereid ons de gebruikelijke korting te geven voor vaste klanten. Mooi maar het blijft niettegenstaande toch nog overdreven duur.

We rijden door naar Medicine Hat en nemen de afslag 24/23 om terug naar de USA te gaan.  Eén van de mooiste routes van de wereld is ‘ the sun road ‘ in Glacier National Park. Op onze doortocht eerder, zowat halfweg mei, bleek die weg omwille van sneeuwlawines niet toegankelijk. Maar nu, later op het seizoen wel, en die kans willen we toch niet laten liggen. Heen en terug is dat wel 800 km maar zoals reeds eerder gezegd hebben wij geen gevoel meer voor afstand. Op onze weg doen we nog even Waterton Lakes National Park aan, maar buiten enkele mooi meren, besneeuwde bergen en één beer langs de weg heeft het weinig meer dat ons nog kan verbazen. We zijn nu éénmaal verwend.

De grens met de USA wordt een grondig ondervragingsrondje. We hebben een norse en een vriendelijke beambte. De norse pakt al meteen onze tomaten af. Of ik de deur achter me wil openen? Ik wil uitstappen maar dat mag niet. Ja, dan kan ik de deur niet openen. Punt uit. De norse dringt niet verder aan en peutert verveeld met zijn vinger in de grote sterren in onze zwaar beschadigde voorruit. De vriendelijke doet ondertussen een gezellig babbeltje met Shana en na een 15 minuten mogen we verder. Niemand anders lijkt over de grens te moeten, men zou ook voor minder. Even vóor Glacier National Park houden we halt voor de nacht. Het idee weer in berenomgeving te zitten houdt ons niet langer wakker. Moesten we er één tegenkomen sturen we hem met veel plezier naar Mr.Nors van de grensovergang.

Afgelegde afstand     497 km
Totale afstand       77579 km

Zet cursor op foto en druk < of > voor vorige of volgende.