DAG 323

De kustweg heeft een verassing voor ons, we krijgen de oceaan, buiten een baai, niet te zien of we moeten een behoorlijke omweg maken. Niet dus!  Downtown Seattle is onze volgende stop en we kuieren er rond op Famer’s Market en in de omliggende winkeltjes. Leuk!

We besluiten, vóór we Canada binnenrijden, de nacht nog op Amerikaanse bodem door te brengen maar vinden geen geschikte slaapplaats. Noodgedwongen rijden we door naar de grens maar we mooi aansluiten in de korte file. Blijkbaar werken Canada en USA samen want er is maar één gezamelijke grenspost met Canadese douanebeambten. De jonge man kijkt ons en de auto wantrouwend aan. De vele stempels in onze paspoorten maken het er niet beter op. Er worden een hele boel vragen gesteld die we mooi beantwoorden maar zijn onzekerheid blijft. Het ziet er naar uit dat de inhoud van de wagen serieus gaat worden onderzocht. Driemaal pakt hij de telefoon om iemand te bellen. Het is ná 19h en hij krijgt niemand te pakken. We volgen in spanning zijn aarzelend doen en laten maar dan legt hij uiteindelijk de hoorn neer, zucht diep, stempelt ons paspoort af en wuift ons verder. Oef!
Bye Bye America. Welcome to Canada!

De vibratie in het stuurtwiel, gisteren voor het eerst opgemerkt, wordt erger en erger. Geen probleem wanneer we trager dan 70 kml/h of sneller dan 100 km/h rijden maar buiten deze zone wordt het wel fel. Zijn onze afgesleten voorbanden uit balans geraakt? Of is er meer aan de hand? Ook de remmen beginnen weer fel te piepen en vragen opnieuw om nazicht. De defecte koplamp die we in feite nooit nodig hebben voegen we aan onze lijst toe want in het noorden van Canada ben je verplicht met je lichten aan te doen.

We zijn niet zover meer van Vancouver en besluiten naar de daar gevestigde Land Rover garage te rijden om het te laten nakijken. Slaapplaats vinden wordt echter geen gemakkelijke klus. De tankstations in Canada zijn te klein, de straten verbieden nachtelijk parkeren en we geraken zonder opties. Op de kaart vinden we een uitlopende weg aan de vlieghaven waar we uiteindelijk, laat dag, in onze tent kunnen kruipen voor onze eerste nacht in Canada.

Afgelegde afstand       597 km
Totale afsdtand      66048 km