DAG 322

Sprague
Het uitgestorven dorpje ligt vlak achter ons motel en het enige winkeltje en wat verder een bar staren ons eenzaam en mistroostig aan. Geen mens te zien! Geen verkeer ! We rijden traag door de verlaten straatjes. De main street is halverwege opgebroken en een antiekshop heeft zijn deuren moeten sluiten. Op de hoek van een van de weinige straten is een open ruimte waar talrijke oude vrachtwagens en pickups op restauratie wachten. We zijn vlug uitgekeken in dit minimalistisch plaatsje en rijden highway 14 op.
Aan de horizon torent de indrukwekkende, besneeuwde top van Mount Rainier op, een reus van 4392m.  We hebben op onze reis hogere gezien maar het blijft toch ontzettend mooi .

We maken een omweg langs Kelso. Shana heeft een speciaal ijsroommachine voor haar laten reserveren vanuit Salt Lake City. Daar aangekomen blijkt dat ze de verkeerde hebben opzij gezet. Pech! Ons diepvriesje wordt opnieuw gevuld met vers brood en in McDonalds zetten we alsnog de foto’s op de blog en controleren en beantwoorden we onze mails. De rest van de dag rijden we verder naar de kust, westwaarts, naar de Stille Oceaan.

De lichte vibratie in mijn stuurwiel wijt ik in eerste instantie aan de spoorvorming van de weg en schenk er ten onrechte verder geen aandacht meer aan.

Afgelegde afstand   572km
Totale afstand     65451 km

Zet cursor op foto en druk < of > voor vorige of volgende.