DAG 318

Glacier National Park.
Pech! De Going to the Sun Road, één van de meest scenic roads van de wereld is afgesloten. Sneeuwlawines hebben bomen van de heuvels gerukt en de weg is bedolven onder de brokstukken en de sneeuw. Men is al meer dan een maand aan het ruimen en pas half juni zal de klus geklaard zijn. Brute pech! Het is zowat de main attractie hier en we rijden wel enkele andere wegen af maar de verhoopte beren zien we niet en het andere wildlife beperkt zich tot enkele reeën waarvan we, tot onze grote verbazing, twee kunnen benaderen tot op een 10 m. Een andere weg die ons ook terug naar de westingang moet brengen blijkt halverwege ook afgesloten te zijn. We moeten omkeren echter niet zonder het bord te zien dat we even op dat moment 22 mijl van de Canadese grens verwijderd zijn. We rijden helemaal rond om het park te kunnen uitrijden. Behoudens de prachtige meren blijven we wat op onze honger zitten. Echt pech dat de Going to the Sun Road afgesloten is.

Van Glacier National Park richting Spokane via highway 2.  In Libby houden we halt voor de nacht. De koplamp is terug beginnen te werken, wellicht is vocht de oorzaak geweest. Onze achterremmen zijn terug aan het piepen en vragen  om nazicht. Ze zijn niet versleten volgens Landrover in Salt lake City toen ze nog zo nu en dan geluid maakten maar nu is het bij elke remdruk. Vervelend!
In Vancouver Canada is een Landrover dealer en we plannen daar langs te gaan hopend dat ze voor ons een oplossing hebben. Zo niet zullen we al piepend naar huis moeten rijden.  Je kan ons dan wellicht horen aankomen!

Afgelegde afstand    401 km
Totale afstand     64535 km

Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende.