DAG 302

Dixie National Forest heeft een serieuze verrassing voor ons. Terwijl we in korte broek en T-shirt in de auto zitten belanden we plots in een heus sneeuwlandschap. Ok, we zitten op een hoogte van 2880 m maar toch, dit hadden we geenszins verwacht. Rondom ons is alles wit. Prachtig om zien met die groene bomen overal. We kunnen het niet laten uit te stappen en in de sneeuw te gaan dollen. Wie had dit nu nog verwacht. Op de toppen van de bergen, ok ,maar hier? Shana op open sandalen krijgt er zowaar koude voeten van.

Vanaf Red Canyon is het gedaan met de sneeuw en rijden we via lange tunnels dwars door de machtige bergen. De Amerikanen kunnen er wat van!  Wat een wegennet!

Bryce Canyon, ligt nu op onze weg. Die rij je zelf met stops met viewpoints.
We doen een lange hike in de canyons met rotsen als prachtige kathedralen met duizenden torentjes, arches, doorkijkvensters, natuurlijk gevormde bruggen met nog wat sneeuw. De heldere zon zorgt voor prachtige kleuren. De hike is niet mis. De heenweg is steil naar beneden en je vergeet soms dat je ook nog terug moet…. steil naar boven dan! En toch, ondanks alles blijven we fysiek het goed doen. Nooit ziek en toch fit genoeg om de soms als moeilijk omschreven hikes

aan te kunnen. We gaan ze in elk geval niet uit de weg. Met de auto doen we al de viewpoints, telkens even de tijd nemend om al dat moois in ons op te nemen.

We rijden verder naar Escalante. We zitten in de middle of nowhere en tegen de avond sla ik een doodlopende zijwegel in die ons op een hoger gelegen richel brengt. We staan uit het zicht van de overigens volledig verlaten rijweg én met een mooi uitzicht op de bergen. Het zal een rustige nacht worden.

Afgelegde afstand    276 km
Totale afstand     58399 km

Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende.