DAG 282

Op 29 augustus 2005 werd het zuidoosten van de stad getroffen door de orkaan Katrina met als resultaat 1836 doden en een schade van 81 miljard dollar. Tien jaar later is zo goed als alles heropgebouwd met uitzondering van SixFlags, een themapark, dat er als een stille getuige zwaar beschadigd en verlaten bijligt.

We rijden nog een laatste keer door French Quarter, pikken een gisteren gekocht kunstwerk en een geschenk voor Jonathan op om dan te merken dat beiden amper in de auto passen. Oei! De binnenkant moet helemaal opnieuw worden herschikt. Dit wordt vloeken de komende maanden. We herdoen de tour van gisteren die ons in een gezellige straat brengt met prachtige woningen en waar we ontbijten in een uiterst gezellig restaurantje. Daarna kijken we nog éénmaal om, nemen afscheid van New Orleans en rijden de stad uit via de langste brug ter wereld nl. Lake Pontchartrain Causeway Bridge, een bruggetje van pakweg 35 km!!!

Verder naar het oosten gaan we niet, te danken aan ons beperkt visum. Vanaf hier gaan we naar het noordelijker gelegen Jackson om dan naar het westen af te buigen en via de staten Louisiana, Miisissippi, Texas, New Mexico, Arizona en Californië naar Los Angeles te rijden. Een hele boterham maar we zijn er klaar voor.

Een benzinestation in Kentwood biedt ons weer plaats om te overnachten. Nog nagenietend van het unieke New Orleans vallen we in een diepe slaap.

Afgelegde afstand   217 km
Totale afstand     51157 km

Zet cursor op foto en druk < of > voor vorige of volgende.