DAG 279

We rijden richting New Orleans en vanaf Lafayette beginnen de swamps, de moerassen. Overal waar je kijkt is het drassig en staan de bomen in het water. De snelweg, bestaande uit twee rijstroken in elke richting, is gewoon gebouwd op palen, een dubbele brug enkele meters boven het moeras, tientallen kilometers lang.
De namen zijn Frans : Lafayette, Baton Rouge, Grosse Tete, enz… In Lafayette rijden we door het kleine centrum. Het is een overwegend zwarte bevolking, wonend in die typische houten huisjes met overdekte, gezellige porches. Schommelbankjes hangen aan kettingen aan de zoldering.  Zó uit de film, de één is mooi verzorgd, de andere zijn verweerd maar altijd uitnodigend. Van Lafayette over de swamps naar Baton Rouge via de Interstate 10 die ons via een machtige brug over de brede en indrukwekkende Mississippi rivier recht het centrum invoert. Ook hier rijden we rond en stappen uit voor een korte wandeling langs de historieke rivier.
We besluiten de Interstate 10 te verlaten en het laatste stuk naar New Orleans via de kleine dorpjes te doen. Ondertussen begint het te regenen en daar houden we absoluut niet van. De regen gutst uit de hemel en vroeger dan verhoopt rijden we de parking op van een tankstation. We schuiven ons tussen de mega grote Amerikaanse trucks voor de nacht. Buiten zitten kan niet dus kruipen we maar in onze, in recordtijd opgestelde, tent. De vrachtwagens laten hun motors draaien, de ganse nacht, het bevordert onze slaap niet.

Afgelegde afstand     388 km
Totale afstand       50859 km

Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende.