DAG 271

Shana wil graag het automuseum bezoeken waar een mooie collectie indrukwekkende oldtimers staat te blinken. Knap! Vanaf het museum per bus naar de metro maar het duurt wel héél lang.We stoppen in een heel volkse buurt met een drukte van jewelste te midden van talrijke kraampjes. We banen ons een weg tussen de wriemelende massa en …. de prostituees die té fel opgemaakt en weinig aantrekkelijk in een rij wachten tot ze door de mannen worden aangesproken. Een deur in één van de gevels is blijkbaar de inkom van het ‘walhalla’ want het is een komen en gaan en de rij wachtenden is blijkbaar lang.

We duikelen opgelucht de metro in. Ik wil naar het Museo Nacional de Antropologia. In een uiterst modern en ruimtelijk gebouw wordt hier één van de grootste archeologische collecties ter wereld tentoongesteld en dit op een werkelijk verbluffende manier. Sobere achtergronden zorgen er voor dat alles er prachtig uitziet. Hier is écht over nagedacht. Gewoon schitterend! Tijdens ons bezoek begint het alweer te gieten. Later dan verwacht nemen we terug de metro. Altijd leuk want het is een gaan en komen van ambulante verkopers die hun waren aanprijzen en laten zien. Cd verkopers met in hun rugzak een heuse klankkas, bellenblazers, godsdientsfilosofen die boekjes verkopen, speciale kleurpennen, kinderboekjes, geldbeugels, noem maar op…
De bus dan …. si señor …directo…  si.. si … . Ja tarara…. twee en een half….juist ja! Het restaurant mag ons weer verwachten en de steak smaakt nog steeds heerlijk. Een mens moet nu eenmaal op krachten komen. De honden kwispelen niet meer!

Afgelegde afstand       0 km
Totale afstand    48483 km

Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende.