DAG 270

Opnieuw de bus en metro naar Mexico City. Eerst op onze lijst en dit vooral voor Shana is bezoek aan het kindermuseum zoals dat van El Salvador en Costa Rica. Hier is de eerste van de drie en het is dan ook een beetje gedateerd, wat minder interactief maar toch als je de kindertjes hun glinsterende oogjes ziet moet het voor hen uiterst genietbaar zijn. Alemaal lachende gezichtjes!

Daarna is het mijn beurt voor een bezoek en dat is het Palacio de Bellas Artes. Het onwaarschijnlijk mooi gebouw in neoklassieke en Art Nouveau bouwstijl en met een schitterend Art Deco interieur staat met zijn prachtig gekleurde koepel aan de rand van het Alameda Central Park. Echt héél mooi! Er is een tentoonstelling van Henri Cartier- Bresson, een Franse fotograaf die fotojournalisme naar het niveau van kunst bracht. De foto’s zijn zwart wit en heel intrigerend.
Een verdiep hoger is nog een expositieruimte. Hier vindt je foto’s en maquetten van gerealiseerde bouwprojecten van de meest beroemde architecten ter wereld. Het gaat van privé woningen tot hotels, vlieghavens, openbare gebouwen, kerken enz..  Heel boeiend!
De rest van het gebouw wordt ingenomen door een groot theater met zijn balkons en rode pluche. Tegenover het gebouw ligt het warenhuis Sears waar we op het bijna dakterras een frappe gaan drinken met een uniek uitzicht op het onder ons gelegen Palacio de Bellas Artes.

De dag zit er weer op en we stappen terug de metro in en wijzer geworden van gisteren nu de bus zonder de omweg. Althans dat zegt de buschauffeur. Niet dus! Twee en een half uur later én opnieuw in de gietende regen komen we bij onze auto aan. De man met de kippen is er niet meer. Koken gaat niet in de regen maar aan de overkant is een restaurantje. We eten er beiden een heerlijk stuk steak met frietjes voor nog geen 20 €, drank inbegrepen. Wij heel blij, de honden niet!

Afgelegde afstand      0 km
Totale afstand   48483 km

Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende.