DAG 256

De ruïnes van Chichén Iza lossen al hun verwachtingen in ondanks het oordeel van het Canadees koppel. Gewoon schitterend. We zijn er vlak na de opening en de stroom massatoerisme moet nog komen. De wel honderd verkopers van allerlei zijn nog volop hun kraampjes aan het opstellen.  We wandelen de hele site af en kunnen in al die rust prachtige foto’s trekken. Dit is echt héél mooi.

We willen zwemmen in grotten en die vinden we op onze weg, de Tres Cenotes (grotten) de Cozuma. In een klein houten karretje, dat we delen met een sympathiek jong Duits koppeltje ( fietsend van Alaska naar Ushuaia!!!!!!), worden we door een paard over een smalel ijzeren spoorlijn getrokken. Dan een stuk met een brommer wegens ontbreken van rails en dan opnieuw per paard. De eerste grot is toegankelijk langs een smalle opening aan de voet van een boom waarvan de wortels in de holle ruimte hangen tot aan het water. Een steile ladder in het mangat brengt ons naar de diepte. Licht valt door enkele kleine openingen bovenaan naar binnen en het wateroppervlak en de grot worden hierbij op een natuurlijke manier feeëriek verlicht. Indrukwekkende stalagmieten en stalactieten geven een hallucinant beeld.

Het water is niet echt koud en enkel met ons vieren snorkelen we er in rond aangenaam verrast door kleine rondzwemmende visjes.
De tweede grot bereiken we opnieuw per kar en paard en ook hier duikelen we in.  De derde is kleiner en het zwembaar gedeelte is eerder een donkere, smalle ruimte tussen immense druipstenen.

De uitstap is leuk en verfrissend en het feit dat we op hun terrein gratis mogen overnachten maakt het geheel spotgoedkoop.

Afgelegde afstand    119 km
Totale afstand     46165 km
Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende.