DAG 248

Punta del Carmen

Wat een overheerlijke rustdag zou moeten worden wordt eigenlijk een dag van onverwachte stress.

Er duiken plots drie grote problemen op:

1° Bij het openen van mijn mails zie ik een bericht van de verzekeringsmaatschappij die mijn autoverzekering ging regelen in de USA en Canada.  Het slechte nieuws doet me even schrikken. De maatschappij kan niet meer instaan voor mijn verzekering voor USA en Canada.  Dit is een slag van jewelste. Zonder verzekering geraak ik de grens met USA niet over en zit ik vast in Mexico.

2° Bovendien blijkt de wet hier in Mexico gewijzigd te zijn en is nu ook hier een autoverzekering verplicht op straf van grote boetes. Iets heel anders dan men ons eerder had verteld. Dus moeten we ook hier dringend een verzekering gaan zoeken. Op zich logisch maar niet mogelijk voor korte periodes. We hebben 1 maand nodig maar zullen wellicht zes maanden moeten betalen Niet eenvoudig… blijk het bovendien  voor transimigrants en no citizens. Sommigen sluiten online verzekeringen af doch we struikelen steeds op gebrekkige informatie of in te vullen vakken die niet voor ons van toepassing zijn en ons beletten verder te gaan.

3°  De miserie houdt niet op want nu blijkt mijn Visa creditcard het niet te doen. KBC heeft alles gereset maar het wil niet lukken.
Geprobeerd in twee winkels :
1ste poging : uit de terminal komt een strook met vermelding ’geweigerd’.
2de  poging : uit terminal komt de strook  ‘ pin geblokkeerd’.

Ik heb zelfs mijn code nog niet kunnen invullen.Voor KBC is alles in orde maar voor ons niet! Zij zijn best bereid een nieuwe op te sturen maar naar waar? We zijn steeds op doorreis!

Geen leuke dag dus, dat kan ik je vertellen! We hebben slechts drie weken om alles rond te krijgen en dat is niet veel gezien de trage administratieve molens.  We mailen naar diverse verzekeringsmaatschappijen, Amerikaanse en Mexicaanse maar moeten natuurlijk geduldig afwachten of ze bereid zijn te antwoorden. Het weekend nadert en dan valt alles weer stil. Ondertussen werken we de blog bij maar de stress blijft. Wat een leuk verblijf en wat rust had moeten worden, wordt het eigenlijk niet.

Afgelegde afstand         0 km
Totale afstand      45599 km