DAG 243

Het verlaten van Belize is op vijf minuten gepiept. Lekker snel dus tof!
De grens met Mexico is de duurste van allemaal. We moeten een waarborg betalen van 400 US$ die we terugkrijgen (hopelijk) indien we de auto niet verkocht hebben. Dan nog een 60 US$ grenstax en nog een bedrag voor ons beiden in de lokale munt.  Je wordt er echt niet rijker van. Voor de rest duurt het tergend lang om onze documenten in orde te krijgen ondanks het feit dat, buiten ons, niemand staat aan te schuiven.

Langs de kust rijden we tot in Chetumal waar we twee Argentijnen tegenkomen in een onwaarschijnlijk oude en versleten Mercedes bus. De conversatie is in het Spaans en het lukt ons wonderlijk wel. De kust voor Chetumal is prachtig van kleur. We komen dichter bij USA en dat zien we, Walmart  heeft ook hier vestigingen. We doen er onze inkopen. Verder naar Bacalar om daar halt te houden op een camping aan de oever van het Lake Bacalar. Dit meer noemen ze het meer van de zeven kleuren en is een onvoorstelbare streling voor het oog. Alle tinten van turkoois naar donkerblauw streken zich uit tot de horizon, constant veranderend. Schitterend gewoon!

We halen alles uit onze tent, matrassen, slaapzakken, kopkussens en onderlakens en leggen alles in de zon en de wind. We willen van de zandvlooien vanaf. En ja hoor! Deze nacht, onze eerste in Mexico en géén, helemaal géén vlooien meer. Yes!

BYE BYE BELIZE  BYE BYE SANDFLEES  WELCOME TO MEXICO

Hier nog iets dat ik niemand wil onthouden. Iemand heeft me attent gemaakt op de tekst en de prachtige melodie van een song hier uitzonderlijk toepasselijk. Hartelijk dank Julien!

Today I return to the border

I have to cross over again
It’s the wind that commands me

and pushes me to the border

and erases the path
 which
disappears behind me

I drag myself beneath the sky

and the clouds of winter

It’s the wind that commands them
and no one can stop them

Sometimes they fight without mercy

Sometimes they dance

And sometimes… nothing

Today I cross the border

Beneath the sky

Beneath the sky

It’s the wind that commands me

Beneath the iron sky


I’m the black point that wanders

On the outskirts of luck,
on the outskirts of luck.

(Vrij vertaald naar de song Frontera van Lhasa de Sela)

Afgelegde afstand     117 km
Totale afstand      45049 km

Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende.