DAG 215

Een Canadese journalist heeft gisteren onze wagen gezien in het stadje en is enthousiast op zoek naar ons. Hij vindt ons nog net voor we willen vertrekken van onze lawaaierige slaapplaats. De man, geïnteresseerd in het verhaal van onze roadtrip, is een freelance reporter van La Presse, een dagelijkse, in Montreal gepubliceerde krant met een oplage van 265.000 exemplaren. Of we een interview willen toestaan?

Waarom niet? De journalist heeft zijn voorbereiding de vorige dag al volledig uitgewerkt en aan de hand van een vragenlijst vertellen we hem over onze indrukken en ervaringen. Het geheel wordt mooi opgenomen op band en de nodige foto’s worden getrokken waarna de man dankbaar afscheid van ons neemt met de belofte de publicatie aan ons over te maken. Hij gelukkig en wij…..wij zien wel. Misschien worden we nog wereldberoemd.

We duiken dieper Nicaragua binnen en houden halt in Granada. Prachtige,authentieke stad met de allure van een dorp gelegen aan de oever van het Lago Nicaragua, met oude koloniale huizen, mooie roodbruine pannen op de daken en knappe kerken. Tussen de torenklokken van Inglesia dela Merced hebben we een prachtig uitzicht over de stad en zijn omgeving. Wandelend verkennen we de leuke straatjes die je onderdompelen in de sfeer en tijd van weleer.  In de schaduw van een oude, prachtige kerk zetten we ons, in de namiddagzon, neer op een gezellig terrasje. We nemen onze tijd en genieten van de rust. Later rijden we nog wat rond en zetten ons dan in de richting van Managua, de hoofdstad van Nicaragua. De drukte en de vele mensen biedt ons daar geen slaapplaats. We rijden de stad uit en slaan een zandweg in die ons kilometers verder in de stille natuur afzet, 100m van Lago de Managua. Dichter kunnen we niet want het pad is te smal voor de auto. De plaats is zo rustig en mooi, uitzicht op uitgestrekte weilanden, fluitende vogeltjes en geen mens in de omgeving. We genieten van de ondergaande zon, de hitte die stilaan wordt opgeborgen plaatsmakend voor een aangenamere warmte en de zoete geuren van de omgeving. De heldere maan is present en dompelt de natuur onder in een diffuus, sprookjesachtig licht. Dit wordt weer een schitterende nacht. Terwijl Shana stilletjes wegdommelt in de tent, zet ik mijn ligzeteltje tussen het groen en geniet van al wat me omringt.  Zo mooi! Zo onwaarschijnlijk mooi!

Afgelegde afstand     172 km
Totale afstand       40772 km

Zet cursor op foto en klik < of > voor vorige of volgende.