DAG 180

Cartagena.
Checken uit en wandelen met onze was en bagage naar de auto. Hij staat nog steeds mooi in de hoek maar… met een platte band. Het is het wiel met de destijds herstelde gelaste velg. Ik verwissel de band onder een snikhete zon en een liter water maar ook nu vind ik geen enkel gaatje. Zou de velg het opnieuw hebben begeven?

We hebben dagen te vullen en besluiten naar Santa Martha in het noorden aan de kust te rijden en overwegen alsnog Venezuela aan te doen ondanks allle raadgevingen dit niet te doen wegens de huidige gevaarlijke situatie. We beslissen nog niets en nemen het nu even dag per dag. De weg is mooi en loopt langs de kustlijn. Hier komt het echte mooie Colombia volledig tot uiting.

Mooie groene landschappen en een prachtige kust wisselen elkaar af. Feeërieke paalwoningen mét hangmat staan diep in het water, een échte Caraïbische sfeer uitstralend. Tegen de avond vinden we vlak achter een tolpost een ruim stuk braakliggende grond aan de oevers van een meer.  Schitterende locatie was het niet dat we ‘s nachts overvallen worden door een muggenplaag. Raar, want de tent is afgesloten, muggengaasvensters en we zien niets. Toch staan we de volgende dag vol beten. Vooral Shana!

Afgelegde afstand       186 km
Totale afstand         38124 km