DAG 151

Als we dachten gevaarlijke wegen achter ons te laten krijgen we er ongewild nóg één, Caraz naar Huallanca. De gedeeltelijke, geasfalteerde weg loopt via talrijke tunnels ( lange en korte) langs de flanken van talrijke indrukwekkende bergen, een stromende rivier en hier en daar watervallen om U tegen te zeggen. De dieptes zijn angstaanjagend maar ook adembenemend mooi.

We zijn op weg naar de grens van Ecuador en in Trujilo kopen we in een internationaal winkelcentra een Canon telelens voor ons fototoestel. Op de parking komen we het Braziliaans koppel van onze hostel in Lima tegen. De man heeft een hospitaalbezoek achter de rug na het eten van soep in een restaurant. Ook de jongen uit Temse en het meisje uit Zwitserland bleken salmonella te hebben opgelopen.Van pech gesproken! Gelukkig zijn wij hiervan gespaard gebleven tot nu toe! De GPS brengt ons, na een weg langs berghoge duinen, naar het strand van een stadje juist voor Tumbes. Het is donker en een vijftiental auto’s staan op het strand. Sommige luisteren naar muziek, drinken wat en anderen zijn met meer amoureuze dingen bezig. We zetten ons er mooi tussen, een 10 m van de branding. Tent opstellen en nog wat eten en dan …. bed in voor een vroege en goede nachtrust.

Dachten we althans, want we liggen nog maar pas in onze slaapzak of een politiewagen komt het strand opgereden. Elke auto moet verdwijnen en traag rijden ze noodgedwongen en tegen hun zin het strand af.
De ‘patrolcar’ komt voor de onze staan en laat zijn sirene horen.Ik heb geen zin me te verplaatsen en nu nog een andere  plaats op te zoeken. Dus doen we of we niets horen en laten ons niet zien. Stiekem gluren we door de spleetjes van de tent en wachten af wat gaat gebeuren.De agent zet zijn flikkerlichten aan en nogmaals de sirene. We reageren niet. De wagen blijft enige minuten staan,  als een lawaaierige flipperkast, maar krijgt van ons geen respons. Het strand is nu, op ons na, volledig leeg en uiteindelijk rijden ze weg.
Een uurtje later, zelfde scenario, flipperkast is terug en maar katoen geven om dan na enige minuten tevergeefs te moeten vertrekken. We hebben ze daarna niet meer terug gezien en bij het ruisen van de branding zijn we, eenzaam alleen op het strand, in slaap gevallen ….. tot de ochtend. Soms loont een beetje stout zijn!

Afgelegde afstand        312 km
Totale afstand          33572 km