DAG 13

Bij het eerste daglicht nemen we de schade op. Alles heeft gelukkig standgehouden buiten het feit dat we nog steeds hondsmoe zijn en de tent helemaal nat is.  We plooien alles maar op, met de gedachte ze later te laten drogen.
Verder nu naar Punta del Este, naar het bekende kunstwerk op de Playa Brava ‘La Mano en la Arena’ ( de hand in het zand). De sculptuur van ijzer en cement steekt slechts met de vingers uit het zand.  Het staat symbool voor de naar hulp reikende hand voordat men in de golven ten onder gaat. Opgedragen aan alle zwemmers en vissers die voor de kust zijn omgekomen. Op naar Punta del Este, het Sint-Tropez van Uruguay. Hier is alles uitermate verzorgd en proper. Prachtige appartementblokken wisselen af met onwaarschijnlijke grootte en bijzonder mooie supermoderne villas. Je kan je ogen niet geloven zo mooi. Wat ons betreft verdwijnt Sint-Tropez hier schamelijk in het niet. Van Punta del Este naar Faro José Ignado, uitzicht met vuurtoren.

De finale van de wereldbeker in gedachten rijden we naar Rocha,  stadje van enige grootte, op zoek naar een TV-scherm . Dat had je gedacht! Héél de stad hebben we rond gereden, alle cafés, restaurants en hotels waren gesloten. Hoe we ook zochten, géén scherm. Het zal toch niet waar zijn zeker! Teneinde raad en met nog één oplossing in onze gedachte rijden we route 10 af op zoek naar een benzinestation. Bingo! Ernaast ligt zoals verwacht een restaurant en genietend van een dikke chocoladetaart ( Shana) volgen we enthousiast de finale  Argentinië – Duitsland ( 0-1). Eén ding leren we hier, Uruguayanen moeten niets van Argentijnen. ‘Ze lopen naast hun schoenen’, zeggen ze hier.
Vlak naast het militair kamp van La Paloma slaan we ‘s avonds onze natte tent op. Hopelijk is ze morgen droog.

Afgelegde afstand    207km
Totale afstand           347km